Evangelische Kirchengemeinde A.B. Hermannstadt

Unsere UmweltpolitikPolitica de mediu

 

Politica de mediu a parohiei evanghelice C.A. Sibiu 2015

Convingerea noastră este că datorăm pământul pe care trăim și de altfel întreaga noastră viață, lui Dumnezeu. Astfel, ne dorim ca în comunitatea din care facem parte să ne implicăm în eforturile de păstrare a acestei creații divine.

Performanţa de mediu constitue o dovadă semnificativă a preocupǎrilor Parohiei Evanghelice pentru o dezvoltare durabilǎ ṣi printr-o atitudine pro-activă dorim să ne asigurăm că și generațiile viitoare se vor bucura de un mediu înconjurător curat.

Noi determinăm, analizăm și judecăm în toate contextele vieții cotidiene ale parohiei consecințele directe și indirecte pe care activitățile noastre le au asupra mediului ṣi ne angajăm la:

- implementarea, menţinerea şi îmbunătăţirea continuă a unui  sistem comunitar de management de mediu și audit conform EMAS;

- reducerea emisiilor rezultate din drumurile către biserică sau casele parohiale sau alte activități ca de exemplu întâlnirea corului, activitățile cu adolescenții sau cele privind confirmarea;

- îmbunătăţirea calității factorilor de mediu pe toate amplasamentele aferente Parohiei Evanghelice;

- protejarea plantelor și animalelor, precum și habitatele acestora mai ales în jurul clădirilor parohiei și pe terenurile acesteia; 

- optimizarea consumului de utilităţi;

- folosirea materialelor prietenoase cu mediul.

În centrul atenţiei noastre stă respectarea legislaţiei, reglementărilor şi a celelorlalte cerinţe de mediu ṣi ne preocupăm permanent de prevenirea poluării.

Abordăm în cadrul comunității nostre și în prezbiteriu temele responsabilității față de creație și a educației de mediu. În cadrul slujbelor vom aminti în mod constant într-o formă adecvată, implementarea sistemului de management de mediu în cadrul parohiei evanghelice.

Lucrăm transparent și comunicăm experiențele noastre furnizorilor noștri, publicului larg și celor interesați. Schimbăm experiență și cu alte comunități bisericești. Suntem de părere că informarea este primul pas spre crearea unei conștiințe de mediu. Ne implicăm în consolidarea unei colaborări cu alte instituții bisericești, școli și autorități.

Problemele mediului înconjurător ne privesc pe fiecare dintre noi și ne influențează viața. De aceea este important ca fiecare dintre noi să fie conștient de acestea. Încurajăm oamenii să se implice atât individual cât și împreună pentru a înțelege problematica de mediu și a lua măsuri în această directive ṣi ne dorim să transmitem un mesaj relevant pentru mediul înconjurător în orașul nostru.  

 

 

                                                                               Prim Preot,

 

Data: 03.03.2015

03.07.19

Am kommenden Freitag, den 5. Juli, führt Jochen Schmidt von der Friedensbibliothek Berlin in die Aus...

 

14.06.19

in der Sakristei der Hermannstädter Stadtpfarrkirche jeden Freitag, zur Marktzeit, 12:20

 

05.06.19

Aus der Anthologie "Lagerlyrik" von G. Czernetzky liest Daniel Plier am Donnerstag, 6. Juni, 18 Uhr ...

 

28.05.19

Am Freitag, den 31. Mai, laden die Kinder und das Team von 12 - 16 Uhr ins Offene Haus ein, str. Nec...