Evangelische Kirchengemeinde A.B. Hermannstadt

KonfirmandenConfirmanzi

 

Confirmanzii 2012

In duminica EXAUDI înaintea rusaliilor au fost confirmați în biserica Sf. Ioan în confesiunea evanghelică-luterană 10 tineri, dupa ce cu o zi în urmă s-au prezentat membrilor parohiei într-o seară specială în sacristia bisericii.

În timpul pregătirii, confirmanzii au avut multiple prilejuri de a cunoaște activitățile parohiei. Ei au fost introduşi în înţelesul cuvântului lui Dumnezeu şi al Sfintelor Taine pe baza Sfintei Scripturi şi a învăţăturii Bisericii Evanghelice dupa Confesiunea Augsburgica. În slujba de confirmare, tinerii devin membri deplini ai comunității, mărturisesc credința și participă pentru prima dată de sine stătător la Sfânta Împartaşanie.

Tinerii confirmati 2012
Ingrid Schneider, Jeaninne Zokoll, Karla Pitters, Katharina Lindner-Barth, Klaus Lomnasan, Markus Fleischer, Monica Andrei, Nicolae Cristea, Robert Rotariu und Sybille Viju.


Tabara cu confirmanzi si tineri la Selistadt

Un sat tradiţional, din judetul Braşov, comuna Şoarş, Seliştatul adaposteşte pe lânga cei 230 de locuitori şi biserica fortificată.  Ne-am vazut ajunşi acolo vineri pe 8 aprilie în jurul orei 19:00 şi am fost pe loc impresionaţi de frumuseţea cetăţii, aerul curat si casa unde urma să dormim. O casă parohială, unde tradiţia se îmbină cu tehnologia într-un echilibru bun, dacă nu ieşi afară unde din nou te trezeşti cu 300 de ani în urmă în curtea din spate a unei  biserici superbe. Gazdele primitoare, mâncarea, activităţile distractive, pauzele de  dulciuri, compania prietenilor au facut şederea de 3 zile plăcută, chiar daca vremea s-a arătat pedeplin împotriva noastră. Impresionaţi am fost totuşi că am reuşit să revedem fulgii de nea în Aprilie.

Interesant a fost modul  în care am ajuns să ne  cunoaştem între noi nu doar prin  nume ci şi înălţime, mărimea papuciilor, lungimea părului şi multe multe altele.

Pe lângă orele de studiu jocurile distactive din subsolul clădirii ne-au ţinut ocupaţi în timpul liber, dar cea mai interesantă activitate a fost categoric vizitarea bisericii si a turnului fortificat.

Încheiem şedera noastră în data de 10 aprilie cu slujba de Duminică.

Cu siguranţă toţi am apreciat locul misterios şi mereu interesant, dar si relaţiile de prietenie dintre noi.

 

Karla Sinea & Dragoş Dumitru

 

Fotos: Dragoş Dumitru

03.07.19

Am kommenden Freitag, den 5. Juli, führt Jochen Schmidt von der Friedensbibliothek Berlin in die Aus...

 

14.06.19

in der Sakristei der Hermannstädter Stadtpfarrkirche jeden Freitag, zur Marktzeit, 12:20

 

05.06.19

Aus der Anthologie "Lagerlyrik" von G. Czernetzky liest Daniel Plier am Donnerstag, 6. Juni, 18 Uhr ...

 

28.05.19

Am Freitag, den 31. Mai, laden die Kinder und das Team von 12 - 16 Uhr ins Offene Haus ein, str. Nec...