Dacă sunteți afectați de moartea unei persoane dragi, vă putem sprijini în drumul spre înmormântare și dincolo de aceasta. Trebuie clarificate diverse aspecte practice. Cu toate acestea, consilierea spirituală și pastorală este cel puțin la fel de importantă, iar dumneavoastră puteți fi inclus în aceasta.
Cum puteți să procedați și ce trebuie să luați în considerare?
- Doamna Marianne Stanciu de la biroul parohial vă va oferi informațiile inițiale de care aveți nevoie.
De asemenea, puteți suna oricând la unul dintre pastorii noștri. În principiu, preotul responsabil pentru zona dumneavoastră va prelua slujba. În cazul înmormântărilor din afara parohiei, acest lucru se face în funcție de disponibilitatea pastorilor. - Pe această pagină de internet veți găsi toate opțiunile de contact
- Este de dorit ca mai întâi să stabiliți cu preotul ziua și ora înmormântării.
- Apoi faceți programarea la cimitir. Puteți suna la numărul de telefon 0040.0269.252.208 sau vizita www.sibiu.ro pentru a face o programare. Cimitirul protestant face parte din cimitirul municipal, care este gestionat de administrația municipală.
- În cazul în care este nevoie de clarificări cu privire la locul de veci, puteți obține informații și de la biroul parohial. Informații suplimentare pot fi găsite pe această pagină de internet la cuvântul cheie „Cimitir”.
- De obicei, vă veți întâlni cu preotul pentru o convorbier de pregătire, a cărei dată și loc vor fi stabilite împreună. Pe lângă partea pastorală a convorbirii, ar trebui să fie rezumată și viața defunctului. Este posibil ca această convorbire să aibă loc ca parte a serviciului funerar la sicriu, în timpul priveghiului.
- Nu există costuri pentru enoriașii parohiei noastre. Pentru cei care nu sunt enoriași, veți găsi informațiile necesare la rubrica „Biroul parohial – contribuții și taxe„.
- Rudele enoriașilor decedați care au contribuit în timpul vieții la fondul de asistență funerară pot obține acest sprijin de la biroul parohial.
Care este fondul unei înmormântări creștine?
Cei care își privesc viața ca pe un dar de la Dumnezeu știu că vor fi susținuți de El până la sfârșit. Credința creștină recunoaște că fiecare ființă vie este creată în mod unic din elementele naturii și umplută cu suflarea de viață a lui Dumnezeu. Firește, acest lucru se întâmplă doar pentru o perioadă limitată de timp. La sfârșitul termenului limită al existenței noastre aici, pe acest pământ, trupul lipsit de viață se întoarce în natură și se dezintegrează în elementele sale originale.
„Căci țărână ești și în țărână te vei întoarce” (Geneza 11:29), ne spune Biblia. Ținând cont de acest lucru, îi întoarcem pe decedații noștri în pământul din care au fost luați și îi îngropăm. Înmormântarea în morminte de beton este străină de înțelegerea noastră.
Jesus Christus spricht: „Ich bin die Auferstehung und das Leben. Wer an mich glaubt, der wird leben, ob er gleich stürbe.“ (Johannes 11, 25)
Încă de la început, comunitatea creștină a fost o comunitate a celor care speră dincolo de moarte. Această sarcină o are și congregația noastră protestantă din Sibiu. În ea, membrii congregației știu că sunt susținuți în credința lor și în comunitate, atât în momentele dificile, cât și în cele bune.