Evangelische Kirchengemeinde A.B. Hermannstadt – Telefon 0040-269-211203 – Piata Huet 1, RO – 550182 Sibiu

Bilete  ONLINE:  vizitare biserica
Bilete CONCERT în catedrală

Prezentare

Parohia evanghelică C.A.  din Sibiu (după Confesiunea lutherană din Augsburg, adică lutherană)  este o minoritate vorbitoare a limbii germane într-un mediu româno-ortodox. La începutul anului 2022 Parohia noastră împreună cu cele două parohii filiale, Guşteriţa și Şelimber, care sunt parţial situate în orașul Sibiu, număra 856 de enoriași.  Slujbele le desfășurăm în biserica parohială din piața Huet.

Dacă doriți să faceți  un tur virtual prin biserica proaspăt renovată,  surprinsă cu scurt timp înaintea terminării lucrărilor de renovare din 2022.

Nach dem Pfingstfest mit Gottesdienst für groß und klein im Hof der Johanniskirche

Ce se desfășoară în parohia noastră poate fi descris cu termenii:
grijă pastorală și diaconie, cultură și educație.
Cert  este că majoritatea participanților activi din parohia noastră sunt femei: în slujba duminicală pentru copii, în zilele biblice pentru copii, în grupuri de artizanat și de întrajutorare, și bineînțeles, în diakonia. Așadar, este normal ca femeile să preia responsabilitate și în conducerea bisericii, ceea ce s-a întâmplat în noiembrie 2009. Cu Anita Pavel, o femeie a fost aleasă curator pentru prima dată în istoria parohiei. Ilse Philippi este curator din 2017.

 

Aici găsiți un Interview cu prim-preotul Kilian Dörr despre proiecte și priorități ale parohiei din  2019, publicat  în Hermannstädter Zeitung  link spre Interview.