Rugăciune și gânduri bune în timpuri de corona

Pentru fiecare duminică organizăm un serviciu divin online, transmis de pe pagina noastră.  (click pe linkul acesta).  Aici își au locul și rugăciunile, ecteniile pentru oamenii în diferite situații ale vieții.

Dacă aveți pe cineva, pe care să-l includem în rugăciunea noastră sau o temă specială, pentru care să ne rugăm, vă rog să ne înștiințați.  Toate vor fi prezente în slujba noastră.

 

 

Prezentare

Parohia evanghelică C.A.  din Sibiu (după Confesiunea lutherană din Augsburg)  este o minoritate vorbitoare a limbii germane într-un mediu româno-ortodox. La începutul anului 2020 Biserica Evanghelică din Sibiu împreună cu cele două parohii filiale, Guşteriţa și Şelimber, care sunt parţial situate în orașul Sibiu, număra 924 de enoriași.

Nach dem Pfingstfest mit Gottesdienst für groß und klein im Hof der Johanniskirche

Ce se desfășoară în parohia noastră poate fi descris cu termenii:  îngrijire pastorală și diaconie, cultură și educație.
Cert  este că majoritatea participanților activi din parohia noastră sunt femei: în slujba duminicală pentru copii, în zilele biblice pentru copii, în grupuri de artizanat și de întrajutorare, și bineînțeles, în diakonia. Așadar, este normal ca femeile să preia responsabilitate și în conducerea bisericii, ceea ce s-a întâmplat în noiembrie 2009. Cu Anita Pavel, o femeie a fost aleasă curator pentru prima dată în istoria parohiei. Ilse Philippi este curator din 2017.

 

Aici găsiți un Interview cu prim-preotul Kilian Dörr despre proiecte și priorități ale parohiei din  2019, publicat  în Hermannstädter Zeitung  link spre Interview.