Evangelische Kirchengemeinde A.B. Hermannstadt – Telefon 0040-269-211203 – Piata Huet 1, RO – 550182 Sibiu

Servicii sociale

ddd
ddddd
Diaconia parohiei noastre lucrează atât pentru enoriașii noștri, cât și pentru persoanele defavorizate social, de orice origine sau confesiune, din Sibiu și din împrejurimi. Persoanele care au nevoie de ajutor sunt sfătuite și pot discuta cu persoane bine informate despre ce se poate face în situația lor și cum îi poate ajuta parohia.
Diaconia noastră include, de asemenea  un punct de distribuție de medicamente, precum și “masa pe roți”. Locuințele sociale sunt îngrijite, iar șomerii sunt reintegrați pe piața muncii. În plus, un grup pentru nevăzători se întâlnește de câteva ori pe an, în preajma sărbătorilor.
În calitate de centru de zi pentru copii, “Casa deschisă” aparține, de asemenea, diaconiei parohiei protestante din Hermannstadt.
Pentru mai multe informații despre proiecte și despre modul în care vă puteți implica, vă rugăm să consultați paginile corespunzătoare.
De două ori pe an, mulți dintre cei 25 de voluntari ai serviciului de vizită al parohiei noastre se întâlnesc pentru a face schimb de idei cu privire la activitatea lor de voluntariat și pentru a fi întăriți pentru munca lor. Noii colaboratori sunt, de asemenea, bineveniți și o pot contacta pe Annemarie Fazakas în orice moment pentru a afla mai multe despre această activitate.

Raportul anual al serviciului de asistență socială poate fi descărcat aici:  Raport anual 2021 DIAKONIE asistenta comunitara